LAW

Nyheder

15.7.2016

Rapport om Human Trafficking

US Department of State har netop offentliggjort sin seneste rapport om Human Trafficking. Human Trafficking er et udtryk for modern slavery og der stilles i stigende grad krav til virksomheder om, at de foretager sig det nødvendige for at forhindre og forebygge human trafficking og modern slavery i deres leverandørkæder. Senest er der sket en skærpelse ved introduktionen af UK Modern Slavery Act i 2015 og dens kapitel 6 om gennemsigtighed i leverandørkæden, der også kan være relevant for danske virksomheder. Human trafficking og modern slavery er ikke blot et spørgsmål om personer, der bliver udnyttet til prostitution.  Problemet er langt bredere og berører alle mulige områder som udnyttelse af arbejdskraft eller sårbare personer til kriminalitet, hvilket vi for nylig har set  i Hvepsebo-sagen. Personer på flugt eller som ønsker at immigrere fra utålelige forhold på hjemegnen til andre lande eller internt er i særdeleshed sårbare overfor udnyttelse. Derfor er det også vigtigt for virksomheder, der benytter underleverandører, de ikke rigtigt kender, at forholde sig til om der kan være udnyttelse af sådanne sårbare personer ikke blot hos leverandører i udlandet, men også i Danmark. Nogle af risikoområderne i Danmark kan være landbrug, hvor der bruges udenlandsk arbejdskraft, rengørings- og serviceindustrien. Transportsektoren bør også overveje om de eller deres underleverandører utilsigtet bidrager til human trafficking. Årsrapporten indeholder en rangliste over 190 lande med bemærkninger om udfordringerne for de enkelte lande. Rapporten kan findes på http://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/2016/.

Hvis du ønsker flere oplysninger om modern slavery, problemstillingerne og udfordringer for virksomheder kontakt: tth@nordiclawgroup.com