LAW

Nyheder

20.10.2016

International studie af 152 virksomheders arbejde med human rights due diligence

Hvis man ikke allerede har set det, er det værd at besøge et studie udarbejdet af British Institute of International and Comparative Law og advokatfirmaet Norton Rose Fulbright, der blev offentliggjort for nylig på http://human-rights-due-diligence.nortonrosefulbright.online/

Studiet fokuserer på industrier som finansielle, pharma og life science; energi; minedrift samt teknologi og innovation. Studiet indeholder mange interessant pointer om og erfaringer med human rights due diligence, der jo også kan være interessante set i lyset af den seneste udtalelse fra Mæglings- og Klageinstitutionen for Virksomhedsadfærd i sagen i sagen Clean Clothes Danmark og Aktive Forbrugeres klage over PWT Group A/S. For advokater og jurister er det måske også værd at bemærke, at studiet bekræfter, at human rights due diligence efterhånden bevæger sig væk fra at være en soft law standard til at blive betragtet som hard law. Det er nok ingen tilfældighed, at medudgiveren af studiet er et stort globalt advokatfirma.